Асимптотичний аналіз математичного сподівання повної енергії гармонічного осцилятора зі зовнішнім збуренням процесом типу "дробовий шум" - Стецюк, О.Д. (Нелінійні коливання, 2013)
Исследуется поведение при t → ∞ математического ожидания полной энергии гармонического
осциллятора без трения при внешнем возмущении процессом типа „дробный шум”. We study the behavior of the mean complete energy of a harmonic oscillator without friction perturbed by
a ”shot noise” type process as t → ∞.