Об абсолютной устойчивости неточных крупномасштабных сингулярно возмущенных систем - Хорошун, А.С. (Нелінійні коливання, 2013)
Розглянуто неточну великомасштабну сингулярно збурену систему диференцiальних рiвнянь.
Iз використанням матричнозначних функцiй Ляпунова для пiдсистем побудовано скалярну
функцiю Ляпунова, яка дозволяє встановити абсолютну параметричну стiйкiсть вихiдної
системи. Оцiнено множину значень параметрiв, для яких вказана властивiсть системи зберiгається. We study an imprecise large-scale singularly perturbed differential system. Using matrix-valued Lyapunov
functions for subsystems we construct a scalar-valued Lyapunov function thus proving absolute parametric
stability of the initial system, and find an estimate for the set of parameter values for which the system has
the above property.