О некоторых проблемах развития нелинейной механики - Вуйичич, В.А. (Нелінійні коливання, 2007)
Розглянуто деякi питання нелiнiйної механiки, що беруть свiй початок у механiцi Ньютона i
Лагранжа. На низцi прикладiв показано необхiднiсть перегляду деяких понять класичної механiки. We consider some nonlinear mechanics problems that originate in the mechanics of Newton and Lagrange.
Using some examples, we show a necessity to reexamine some notions of the classical mechanics.