Стабилизация по измеряемому выходу и оценка уровня гашения возмущений в системах управления - Мазко, А.Г.; Кусий, С.Н. (Нелінійні коливання, 2015)
Отримано новi критерiї стабiлiзовностi по виходу лiнiйних систем керування за допомогою статичних та динамiчних регуляторiв. Показано, що алгоритми стабiлiзацiї, якi випливають iз даних критерiїв, можуть бути застосованi до деякого класу нелiнiйних систем керування. Запропоновано алгоритми побудови законiв керування, що забезпечують задану оцiнку зваженого рiвня погашення вхiдних сигналiв. Отриманi результати продемонстровано на прикладi системи стабiлiзацiї одноланкового робота-манiпулятора. We find new criteria for output stabilization in linear control systems by using static and dynamic controls. We show that the stabilization algorithms derived from the criteria can be applied to a certain class of nonlinear control systems. We propose algorithms for constructing controls that give a needed estimate for weighted level of input signal attenuation. The obtained results are illustrated with an example of stabilizing a system of a one-link robot manipulator.