О построении координатных функций для метода Ритца при расчете неосесимметричных собственных колебаний оболочки вращения в форме купола - Троценко, Ю.В. (Нелінійні коливання, 2015)
Запропоновано системи координатних функцiй при застосуваннi методу Рiтца для знаходження власних форм та частот неосесиметричних коливань тонкостiнних куполоподiбних оболонок обертання. Побудову базисних функцiй здiйснено з урахуванням iндивiдуальних особливостей спектральної задачi, що забезпечує рiвномiрну збiжнiсть обчислювального процесу. Як приклад наведено розрахунки динамiчних характеристик для оболонки у формi сферичного купола. We propose a system of coordinate functions for a use of the Riesz method to find eigen forms and eigen frequencies of axis nonsymmetric oscillations of a thin rotation shell of a dome form. The construction of basis functions is carried out accounting for particularities of the spectral problem, which provides uniform convergence of the calculation process. As an example, we calculate dynamical characteristics for a shell in the form of a spherical dome.