Асимптотика медленно меняющихся решений обыкновенных двучленных дифференциальных уравнений второго порядка с быстро меняющейся нелинейностью - Евтухов, В.М.; Черникова, А.Г. (Нелінійні коливання, 2016)
Встановлено умови iснування одного класу розв’язкiв двочленного неавтономного диференцiального рiвняння другого порядку з швидко змiнною нелiнiйнiстю, а також асимптотичнi при t ↑ ω (ω ≤ +∞) зображення для таких розв’язкiв та їх похiдних першого порядку. We find existence conditions and an asymptotic representations, as t ↑ ω (ω ≤ +∞), for a class of monotone solutions to a second order nonautonomous binomial differential equation with a rapidly varying nonlinearity.