Об оптимальной стабилизации интегрального многообразия - Василина, Г.К.; Тлеубергенов, М.И. (Нелінійні коливання, 2017)
Методом функцiй Ляпунова дослiджується задача оптимальної стабiлiзацiї аналiтично заданого iнтегрального многовиду у класi стохастичних диференцiальних рiвнянь при наявностi випадкових збурень iз класу процесiв iз незалежними приростами. By using the Lyapunov functions method, we study an optimal stabilization problem for an analytically defined integral manifold in a class of stochastic differential equations in the case where the random perturbations belong to the class of processes with independent increments.