Пошаговое усреднение линейных дифференциальных включений переменной размерности на конечном интервале - Плотников, А.А. (Нелінійні коливання, 2017)
Розглядаються лiнiйнi диференцiальнi включення зi змiнною розмiрнiстю та обґрунтовується можливiсть використання методу покрокового усереднення на скiнченному промiжку. We consider linear differential inclusions of variable dimension, and substantiate a possibility of using a step-by-step averaging on a bounded interval.