Асимптотическое поведение медленно меняющихся решений обыкновенных двучленных дифференциальных уравнений второго порядка с быстро меняющейся нелинейностью - Евтухов, В.М.; Черникова, А.Г. (Нелінійні коливання, 2017)
Встановлено умови iснування повiльно змiнних розв’язкiв двочленного неавтономного диференцiального рiвняння другого порядку з швидко змiнною нелiнiйнiстю, а також новi асимптотичнi при t ↑ ω (ω ≤ +∞) зображення для таких розв’язкiв та їх похiдних першого порядку. We find new conditions for existence of slowly varying solutions of a two-term nonautonomous second order differential equation with rapidly changing nonlinearity. For such solutions and their first order derivatives, we also find asymptotic representations as t ↑ ω ω ≤ +∞.