Нелінійні крайові задачі для рівняння Ляпунова у просторі Lₚ - Панасенко, Є.В.; Покутний, О.О. (Нелінійні коливання, 2018)
Дослiджуються крайовi задачi для рiвняння типу Ляпунова у просторi Lp(I,L(H)). Отримано необхiднi та достатнi умови розв’язностi вiдповiдної крайової задачi як у лiнiйному, так i в нелiнiйному випадках. За допомогою узагальненого оператора Грiна побудовано розв’язки лiнiйної крайової задачi. Для знаходження наближених розв’язкiв нелiнiйного рiвняння запропоновано збiжнi iтеративнi алгоритми типу Ньютона – Канторовича. We investigate boundary-value problems for a Lyapunov-type equation in the space Lp(I,L(H)). Necessary and sufficient conditions of solvability of the corresponding boundary-value problem are obtained both in linear and nonlinear cases. Solutions of the linear boundary-value problem are constructed by using a generalized Green’s operator. For finding approximate solutions of the nonlinear equation, we propose iterative Newton – Kantorovich-type algorithms.