Обґрунтування методу усереднення для багаточастотних систем із імпульсною дією - Петришин, Р.І.; Дудницький, П.М. (Нелінійні коливання, 2005)
Доведено новi оцiнки похибки методу усереднення для коливних систем з повiльно змiнними частотами та iмпульсною дiєю у фiксованi моменти часу. Основне припущення при цьому накладається не на всi гармонiки правої частини системи, а лише на резонанснi We prove new error estimates for an averaging method applied to oscillating systems with slowly changing frequencies and having impulsive effects at fixed times. The main assumption relates to the resonance harmonics as opposed to the assumptions on all harmonics of the right-hand side of the system.