Is it possible to predict biological activity of any chemical, and if so, how? - Kurchii, B.A. (Фактори експериментальної еволюції організмів, 2010)
In this report we consider the role of several factors in the bioactivity/toxicity ofhormones, pesticides and pharmaceutical substances. It is concluded that taking intoaccount sterical factors, functional reactive groups and flanking substitutes is predictivetool in the prediction of bioactivity/toxicity of any given chemical. В этом сообщении мы рассматриваем роль некоторых факторов, определяющих биологическую активность (токсичность) гормонов, пестицидов и фармацевтических препаратов. Сделано вывод, что учет стерических факторов, функционально активных групп и боковых заместителей является предиктивным инструментом в прогнозировании биологической активности (токсичности) любого химического соединения. В цьому повідомленні ми розглядаємо роль деяких факторів, що визначають біологічну активність (токсичність) гормонів, пестицидів і фармацевтичних препаратів. Зроблено висновок, що врахування стеричних (просторових) факторів, функціонально активних груп і бокових замісників являється передбачуваним інструментом в прогнозуванні біологічної активності (токсичності) будь-якої хімічної сполуки.