Вплив аналога ювенiльного гормону — метопрену на прояв адаптивно важливих ознак i виникнення мутацiй у Drosophila melanogaster meig - Страшнюк, В.Ю. (Фактори експериментальної еволюції організмів, 2010)
Дослiджено вплив аналога ювенiльного гормону метопрену на кількіснi ознаки i виникнення мутацiй у дрозофiли. Показано зниження життєздатності та репродуктивної здатності мух, а також мутагенну активнiсть препарату за показниками ембрiональної смертностi та частоти нерівного кросинговеру локусу Bar. Изучено влияние аналога ювенильного гормона метопрена на количественные признаки и возникновение мутаций у дрозофилы. Показано снижение жизнеспособности и репродуктивной способности мух, а также мутагенную активность препарата по показателям эмбриональной смертности и частоты неравного кроссинговера по локусуBar. The influence of analogue of juvenile hormone metopren on quantitative traits andmutations in Drosophila was investigated. It was shown the decrease of fitness andreproductive ability of flies and the mutagene activity of preparation as for embryoniclethality and frequency of unequal crossing over in locus Bar.