Анализ показателя длительности предимагинального развития у дрозофилы привоздействии малых доз сверхвысокочастотного электромагнитного излучения - Горенская, О.В.; Повар, М.В.; Гаврилов, А.Б (Фактори експериментальної еволюції організмів, 2010)
Изучено влияние малых доз сверхвысокочастотного электромагнитного излучения на показатель длительности предимагинальног оразвития дрозофилы. Впервые установлен стимулирующий эффект при действии СВЧ излучения на стадии зиготы у дрозофилы. Выявлена зависимость эффекта от генотипа и стадии развития особи. Вивчений вплив малих доз надвисокочастотного електромагнітного випромінювання на показник тривалості предімагінального розвитку дрозофіли. Вперше встановлений стимулюючий ефект при дії НВЧ випромінювання на стадії зіготи у дрозофiли. Виявлена залежність ефекту від генотипу й стадії розвитку особин. It was learned that the duration parametr of predimaginal Drosophila’s developmentis influenced by small dozes of microwave electromagnetic radiation. It was revealedthat effect is influenced by genotype and a stage of individual development. The stimulatingeffect was established for the first time with microwave action on Drosophila’s zygotes