Особенности функционирования системы размножения трех видов солодок в зоне естественной гибридизации на Урале - Зимницкая, С. А. (Фактори експериментальної еволюції організмів, 2010)
Проведено исследование системы размножения видов рода Glycyrrhiza L., произрастающих на Урале. Выявлены особенности функционирования системы опыления, которые лежат в основе межвидовой гибридизации, гейтеногамии и формирования смешанных и клоновых популяций. Проведено дослідження системи розмноження видiв рiду Glycyrrhiza L., якi зростають на Уралi. Виявлено особливостi функціонування системи запилення, якi лежать в основi мiж видової гiбридiзацiї, гейтоногамiї та формування змiшаних, гiбридних та клонових популяцiй. The reproductive systems of Glycyrrhiza species from Ural were investigated. Itwas shown that the notes of pollination system are base of geytonogamy and interspecieshybridization and formation of mixed, hybrid and clonal Ural populations.