Генетичний моніторинг свиней великої білої породи за генами ESR та MC4R - Костенко, С.О.; Коновал, О.М.; Сидоренко, О.В.; Спиридонов, В.Г. (Фактори експериментальної еволюції організмів, 2010)
Проаналізовано генетичну структуру племінного ядра стада свиней великої білої породи СТОВ ПЗ “Калитянський бекон” Київської області за генами ESR і МС4R протягом 2006–2009 рр. У досліджених тварин за геном ESR спостерігається високий рівень господарсько корисного алелю В, частота якого якого коливається від 0,32 до 0,59. У досліджених господарсько корисний алель Р гену MC4R коливався від 0,50 до 0,70. Проанализирована генетическая структура племенного ядра стада свиней крупной белой породы хозяйства “Калитянский бекон” Киевской обл. по генам ESR и МС4R в период 2006–2009 гг. У исследованных животных по гену ESR наблюдается высокий уровень частоты хозяйственно полезного аллеля В, частота которого которого колеблет ся от 0,32 до 0,59. У исследованных животных хозяйственно полезный аллель Р гена MC4R колебался от 0,50 до 0,70. The genetic structure of Large White pigs breed of farm “Kalityansky Bacon” fromKiev region was analyzed by genes ESR and MC4R during 2006–2009 years. The frequencyof economically beneficial allele by ESR gene, was fluctuated from 0,32 to 0,59. Thefrequency of economically useful allele of the gene MC4R was fluctuated from 0,50 to 0,70.