Кореляційно-регресійний аналіз ознак насіннєвої продуктивності Medicago sativa L. - Янчук, В.І.; Мамалига, В.С. (Фактори експериментальної еволюції організмів, 2010)
При відсутності чіткої дивергенції сортозразків люцерни за ознаками насіннєвої
продуктивності селекційне їх покращення повинно базуватися на використанні
внутрішньопопуляційної мінливості. Насіннєва продуктивність в значній мірі
залежить від досягнутого рівня селекційного покращення, головним чином, двох
основних складових — “число бобів в китиці” і “число насінин в бобі”. При отсутствии строгой дивергенции сортообразцов люцерны по признакам
семенной продуктивности селекционное их улучшение должно базироваться на
использовании внутрипопуляционной изменчивости. Семенная продуктивность в
значительной степени зависит от достигнутого уровня селекционного улучшения,
главным образом двух составляющх — “количество бобов в соцветии” и “количество
семян в бобе”. At absence strict divergention Grade a sample of Lucerne to attributes of seed
efficiency their selection improvement should be based on use Inside population of
variability. The seed efficiency substantially depends on the achieved level of selection
improvement mainly two compound — “quantity of beans in flovers” and “quantity seeds
in a bean”.