Жанрова своєрідність кримської лірики Лесі Українки - Вишняк, М. (Інститут літератури ім. Т.Г. Шевченка НАН України, 2007)
Досліджується жанрова специфіка поетичних творів Лесі Українки, написаних під враженням її перебування в Криму, розглядається їх тематичне спрямування та окремі елементи поетики. The article is devoted to the investigation of genre peculiarities of Lesya Ukrainka’s poems created under the impression of her staying in the Crimea, the topical tendency of some elements of poetics are being scrutinized.