Гени, що кодують білки теплового шоку кукурудзи: структура та поліморфізм - Луцик, А.П.; Кожухова, Н.Е.; Сиволап, Ю.М. (Фактори експериментальної еволюції організмів, 2008)
Проаналізовані дані про структуру генів кукурудзи, що кодують білки теплового шоку. Досліджений молекулярно-генетичний поліморфізм генів uaz171, hsp3 і hsp90, до складу яких входять мікросателітні повтори. Встановлені набори алелів, характерні для вибірок жаростійких і нежаростійких інбредних ліній кукурудза. Проанализированы данные о структуре генов кукурузы, кодирующих белки теплового шока. Исследован молекулярно-генетический полиморфизм генов uaz171, hsp3 и hsp90, в состав которых входят микросателлитные повторы. Установлены наборы аллелей, характерные для выборок жаростойких и нежаростойких инбредных линий кукурузы. Information about the structure of maize genes encoding the heat shock proteins is analysed. Molecular-genetic polymorphism of genes uaz171, hsp3 and hsp90 containing microsatellite repeats is investigated. The alleles sets characteristic for samplings of the heatresistant and unheat-resistant inbred lines are defined.