Дослідження взаємодії адапторного білка інтерсектину 2 з білками-партнерами - Новохацька, О.В.; Циба, Л.О.; Скрипкіна, І.Я.; Ніколаєнко, О.В.; Дергай, О.В.; Риндич, А.В. (Фактори експериментальної еволюції організмів, 2008)
Інтерсектин 1 та 2 (ITSN1 та ITSN2) людини належать до еволюційно
консервативної родини адапторних білків. Показана участь інтерсектину 1 в багатьох
процесах в клітині, тоді як роль інтерсектину 2 залишається не дослідженою. В даній
роботі нами встановлено, що ITSN2 взаємодіє з ендоцитозним білком динаміном 1,
гуанін-нуклеотид обмінним фактором для Ras білком SOS1, убіквітинлігазою c-CBL та
адапторним білком CIN85/Ruk in vitro. Интерсектин 1 и 2 (ITSN1 и ITSN2) человека принадлежат к эволюционно
консервативному семейству адапторных белков. Показано участие ITSN1 во многих
клеточных процессах, тогда как роль ITSN2 остается неисследованной. В данной
работе нами было установлено взаимодействие ITSN2 с эндоцитозным белком
динамином 1, гуанин-обменным фактором для Ras белком SOS1, убиквитинлигазой
c-CBL и адапторным белком CIN85/Ruk in vitro. Human intersectins (ITSN1 and ITSN2) are members of a conserved family of
endocytic adaptor proteins. ITSN1 is known to participate in multiple celullar processes while
the function of ITSN2 is currently unknown. In this study we demonstrated in vitro
interaction of ITSN2 with endocytic GTPase dynamin 1, guanine nucleotide exchange factor
for Ras SOS1, ubiquitin ligase c-CBL and adaptor protein CIN85/Ruk and showed
differences in binding properties of ITSN1 and ITSN2 with these proteins.