„Блакитна троянда” Лесі Українки: проблема дискурсу і методу - Зелінська, Л. (Інститут літератури ім. Т.Г. Шевченка НАН України, 2007)
Pозглянуто історію дискурсу навколо драми „Блакитна троянда” Лесі Українки. Здійснено спробу психоаналізу твору. In this article the history of discours around Blu Rose by Lesya Ukrainka is outlined. The attempt of the psychoanalysis of the play is made.