Вікові особливості мейозу у Solanum anguivi LAM., Solanum marginatum L. і міжвидового гібриду F₁ Solanum linnaeum L × Solanum incanum L. - Монтвід, П.Ю. (Фактори експериментальної еволюції організмів, 2010)
Досліджено перебіг мейозу у видів Solanum anguivi Lam., Solanum marginatum L. і міжвидового гібрида F1 Solanum linnaeum L. × Solanum incanum L. на першому й другому роках вегетації. Кількість унівалентів й відсоток порушень зменшувались із збільшенням віку. Зроблено висновок про зв’язок регулярності мейозу з гібридною природою генотипу, віком й впливом чинників оточуючого середовища. Изучено прохождение мейоза у видов Solanum anguivi Lam., Solanum marginatum L. и межвидового гибрида F1 Solanum linnaeum L. × Solanum incanum L. на первом и втором годах вегетации. Количество унивалентов и процент нарушений уменьшались с увеличением возраста. Сделан вывод о связи регулярности мейоза с гибридной природой генотипа, возрастом и влиянием факторов внешней среды. Investigation concerning meiosis passing in first and second-year plants of species Solanum anguivi Lam., Solanum marginatum L. and interspecific F1 hybrid Solanum linnaeum L. × Solanum incanum L. Univalents quantity and disorders frequency lowered with plants age increasing. The conclusion is drawn about meiosis regularity connection with heterozygous genotype, environment factors influence and plants age.