Успадковуваність екстер’єрного типу корів української чорно-рябої молочної породи - Салогуб, А.М.; Ладика, В.І.; Хмельничий, Л.М (Фактори експериментальної еволюції організмів, 2010)
У межах проблеми щодо оцінки тварин молочних порід за екстер’єрними типом за використання методики лінійної класифікації викладено популяційно-генетичний аспект з визначення ступенів успадковуваності лінійних статей екстер’єру корів сумського типу української чорно-рябої молочної породи. В пределах проблемы относительно оценки животных молочных пород за экстерьерным типом при использовании методики линейной классификации изложен популяционно-генетический аспект по определению степеней наследуемости линейных статей экстерьера коров сумского типа украинской черно-пестрой молочной породы. Within the limits of problem in relation to the estimation of animal sucklings breeds after an exterior a type at the use of method of linear classification a populyacionnogenetic aspect is expounded on determination of degrees of heritability of linear reasons of exterior of cows of Sumy type of the Ukrainian bleak-and-write dairy breed.