Перевірка ефективності застосування ІSSR-маркерів у вивченні геному буряка цукрового - Злацька, А.В.; Кoрoль, Л.В.; Шитікова, Ю.В.; Шерепітко, Д.В. (Фактори експериментальної еволюції організмів, 2008)
Проведенная работа показала эффективность использования метода ISSR-ПЦР
для анализа генома сахарной свеклы. Из 34 использованных ISSR праймеров к ди-, три-
и тетрануклеотидным повторам 19 оказались пригодными к дальнейшему
использованию в молекулярно-генетической работе. Наиболее эффективными
оказались праймеры с динуклеотидными повторами (AG)n, (AС)n и (ТG)n. Проведена робота показала ефективність застосування методу ISSR-ПЛР для
аналізу геному буряка цукрового. З 34 використаних ISSR праймерів до ди-, три- та
тетрануклеотидних повторів 19 виявилися придатними для подальшого використання в
молекулярно-генетичній роботі. Найбільш ефективними виявилися праймери з
динуклеотидними повторами (AG)n, (AС)n та (ТG)n. Present work showed the efficiency of ISSR-PCR method for analysis of sugar beet
genome. Among 34 ISSR to di-, tri-, and tetra-nucleotide repeats, applied in present work 19
appeared to be suitable for further molecular genetic investigation. The most effective primers
were primers with di- nucleotide repeats (AG)n, (AС)n та (ТG)n.