Результаты исследования основных биохимических компонентов семян нута, определяющих их питательную ценность - Адамовская, В.Г.; Молодченкова, О.О.; Сичкарь, В.И.; Цисельская, Л.Й; Сагайдак, Т.В.; Безкровная, Л.Я.; Левицкий, Ю.А.; Узлякова, И.В. (Фактори експериментальної еволюції організмів, 2010)
Приведены результаты исследования количественного и качественного состава
основных биохимических компонентов семян нута, определяющих их питательную
ценность. Изучен компонентный состав основных белков глобулиновой фракции:
легумина (11S) и вицилина (7S). Показаны значительные сортовые различия по
содержанию 7S и 11S белков. Полученные результаты могут быть использованы
селекционерами при отборе сортов нута с высокой питательной ценностью Наведені результати дослідження кількісного та якісного складу основних
біохімічних компонентів насіння нуту, які визначають їх харчову цінність. Вивчений
компонентний склад основних білків глобулінової фракції: легуміна (11S) та віциліна
(7S). Показані значні сортові відмінності за вмістом 7S та 11S білків. Отримані
результати можуть бути використані селекціонерами при відборі сортів нуту, які
мають високу харчову цінність. The results of research of quantitative and qualitative composition of basic
biochemical components of chick pea seeds determining their nourishing value is adduced.
Component composition of basic proteins of globulin fraction of legumin (11S) and
vicilin (7S) is studied. It is showed that the varieties of chick pea substantially differentiate
by content of 7S and 11S proteins. Obtained results can be used by breeders at the selection
of chick pea varieties with high nourishing value.