Форми вираження авторської свідомості у драматичній поемі Лесі Українки „Адвокат Мартіан” - Галацька, В. (Інститут літератури ім. Т.Г. Шевченка НАН України, 2007)
Досліджується своєрідність вираження образу автора у драматичній поемі Лесі Українки „Адвокат Мартіан”. Вказано, що в основі твору лежить конфлікт між обов’язком і почуттями, характерний для класицизму. Розглядається позасуб’єктна форма вираження авторської свідомості: образи-символи, підтекст, ремарки, заголовок, список дійових осіб і т. ін. The peculiarity of expression of the image of the author in the drama poem by Lesya Ukrainka “Advocate Martian” is being investigated. It is pointed that in basis of the poem is the conflict, specific for classicism, between obligation and feeling. The outsubject form of expression of author’s consciousness is examined: images – symbols, subtext, marginal notes etc.