Оцінка адаптивної здатності сортів ріпаку та параметрів середовища в умовах ВП “Агрономічна дослідна станція” Національного Університету Біоресурсів і Природокористування України - Ситнік, І.Д. (Фактори експериментальної еволюції організмів, 2010)
Проводили оцінку адаптивної здатності і стабільності 20 сортів ярого і 20 сортів озимого ріпаку, а також продуктивності, типовості і диференціюючої здатності
середовища як фону для добору. Серед досліджуваного селекційного матеріалу були
виявлені сорти з підвищеною адаптивною здатністю. Проводили оценку адаптивной способности и стабильности 20 сортов ярового
и 20 сортов озимого рапса, а также производительности, типичности и дифференцирующей способности среды как фона для отбора. Среди исследуемого селекционного материала были выявленысорта с повышенной адаптивной способностью. The following paper presents the test results on estimation of the adaptability and
stability of 20 varieties of spring and 20 varieties of winter rape also productivity, genericity
and differentiating ability of the environment as a background for the selection. Among
the breeding material were identified varieties with high adaptive capacity.