Історичний нарис виникнення та розвитку культури конопель та початок використання їх як джерела наркотичних речовин - Горшкова, Л.М. (Фактори експериментальної еволюції організмів, 2010)
У роботі висвітлені історичні процеси виникнення культури конопель і в подальшому використання її як джерела наркотичних речовин. В роботе освещены исторические процессы возникновения культуры конопли и в последующем использование ее как источника наркотических веществ. The article deals with the historical processes of appearing the culture of cannabis and its further usage as the source of the drug substances.