Генетические аспекты селекции скота по жирномолочности и выходу молочного жира - Емец, З.В.; Маменко, А.М. (Фактори експериментальної еволюції організмів, 2010)
В статті висвітлено порівняльну оцінку впливу генетичних факторів на вміст жиру в молоці корів і вихід молочного жиру. Виділено та проаналізовано основні фактори, що зумовлюють вміст жиру та вихід молочного жиру. Оцінено ступінь впливу окремо кожного з факторів і основні характеристики залежностей від вивчених продуктивних показників. В статье освещена сравнительная оценка влияния генетических факторов на содержание жира в молоке коров и выход молочного жира. Проанализированы основные факторы, которые обуславливают содержание жира в молоке и выход молочного жира. Оценена степень влияния отдельно каждого фактора и основные характеристики зависимостей изученных продуктивных показателей от них. Peculiarities is devoted to comparative evaluation of influence of the basic genetic factors on fat content and fat yield in cows. The basic factors that determine fat content and fat yield were distinguished and analyzed. The degree of influence of each separate factor and the basic features of dependencies of studied traits on them were estimated.