Розщеплення гібридів сої другого покоління за довжиною суцвіття - Щербина, О.З.; Михайлов, В.Г.; Парфенюк, О.В. (Фактори експериментальної еволюції організмів, 2010)
Виявлена значна мінливість за максимальною довжиною суцвіття на рослині в гібридних популяціях сої другого покоління, встановлено домінування меншої довжини суцвіття. В різних комбінаціях схрещування виявлено тригібридне, дигібридне і моногібридне розщеплення за максимальною довжиною суцвіття. Це означає, що батьківські форми розрізнялись за трьома, двома і однією парою генів Выявлена значительная изменчивость по максимальной длине соцветия на растении в гибридных популяциях сои второго поколения. Установлено доминирование меньшей длины соцветия. В разных комбинациях скрещивания выявлено тригибридное, дигибридное и моногибридное расщепление по максимальной длине соцветия. Это значит, что родительские формы различаются по трем, двум и одной паре генов Considerable variability on the maximum length of an inflorescence on a plant in hybrid populations of a soya of the second generation is revealed. Domination of smaller length of an inflorescence at a soya is established. In different combinations of crossing it is revealed three hybrid, two hybrid and monohybrid segregation on the maximum length of an inflorescence. It means that parental forms differ on three, two and one pair genes