Музика як модус поетичної еволюції Лесі Українки - Наєнко, М. (Інститут літератури ім. Т.Г. Шевченка НАН України, 2007)
Розглядається своєрідність музичної образності поетичних творів Лесі Українки. Притаманне поетесі яскраве музичне сприйняття дійсності окреслюється на етапі еволюції її художнього мислення – від народницького реалізму до неоромантичного модернізму. The peculiarity of music figurativeness of poetic by Lesya Ukrainka is scrutinized. Bright music perception, specific for poetess, turns while evolution of her creative thinking – from national realism to neoromantic modernism.