Умови використання мікросателітних локусів як маркерів при інтрогресії генів Pm до м’якої пшениці - Антонюк, М.З.; Бодильова, М.В.; Терновська, Т.К. (Фактори експериментальної еволюції організмів, 2010)
Оцінено поліморфізм за мікросателітними локусами, локалізованими на хромосомі 3D м’якої пшениці, у інтрогресивних ліній T. aestivum/Ae. sharonensis у порівнянніз генотипами Аврора, Аврозис та 11 сучасних сортів м’якої пшениці. Виявлено лінії, які можна використовувати як джерело гену Pm у комбінаціях схрещування з певними генотипами при застосуванні методу BSA. Оценен полиморфизм по микросателлитным локусам, локализованным на хромосоме 3D пшеницы, у интрогресивных линий T. aestivum/Ae. sharonensis по сравнению с генотипами Аврора, Аврозис и 11 современных сортов мягкой пшеницы. Виявлены линии, которые могут служить источником гена Pm в комбинациях скрещивания с определенными генотипами при использовании метода BSA. The polymorphism between T. aestivum/Ae. sharonensis introgression lines and Aurora, Aurosis and 11 modern common wheat cultivars in microsatellite loci, located on 3D chromosome of common wheat, has been estimated. The lines that could be used as Pm gene donors in crossing combinations with some genotypes are revealed.