Генетический мониторинг линий лабораторных мышей - Ковальчук, М.В.; Гулько, Т.П. (Фактори експериментальної еволюції організмів, 2010)
Показана можливість використання варіабельного мікросателіту гена Eb класу II Н2 коплексу для диференціації гаплотипів та селекції гомозиготних і гетерозиготних мишей. За допомогою ПЛР ампліфікації було оптимизовано відбір тварин для досліду та перевірено чистоту використаних ліній мишей. Показана возможность использования вариабельного микросателлита гена Eb класса II Н2 комплекса для дифференциации гаплотипов и селекции гомозиготных и гетерозиготных мышей. С помощью ПЦР амплификации был оптимизирован подбор животных в опытах и проверена чистота используемых линий мышей. A rapid screening method for discrimination of different MHC haplotypes, homozygous and heterozygous mice with using microsatellite in the class II Eb gene was shown. Appropriate animals could be selected by PCR genotyping. This method was properly used for verification of mice inbred strains pure.