Влияние культуральных условий на регенерацию дуба черешчатого и дуба скального in vitro - Карпеченко, К.А.; Карпеченко, Н.А.; Землянухина, О.А.; Джангиров, М.Ю.; Скрыпник, И.А. (Фактори експериментальної еволюції організмів, 2010)
Описаны условия микроклонального размножения и элонгации черенков
желудей Q. robur и Q. petraea: подобрана низкосолевая среда 1/2 ВТМ, содержащая
0,2 мг/л (дуб черешчатый) и 0,05 мг/л БАП (дуб скальный) и 0,1 мг/л GА₃. Длительность черенкования при отделении побегов на свежие среды достигала полугода.
Укоренение побегов происходило при добавлении к 1/2 WPM 0,5 мг/л ИМК. Визначенi умови мiкроклонального розмноження та элонгацiї черенкiв жолудiв
Q. robur I Q. petraea: пiдiбрано низькосольове середовище 1/2 ВТМ, яке вмiщує
0,2 мг/л (дуб черешковий) і 0,05 мг/л БАП (дуб скальний), а також 0,1 мг/л GA₃.
Тривалiсть черенкування при вiддiленнi пагонiв на свiжi середовища досягало пiвроку. Укорення пагонiв проходило за додавання до 1/2 WPM 0,5 мг/л ІНК. Acorns from Q. robur and Q. petraea trees were used as initial explants for
micropropagation. WPM and BTM supplemented by low concentrations BAP (0,2 mg/l)
and GA₃ (0,1 mg/l) were used as basal mediums. 1/2 WPM with 0,5 mg/l IBM gave the
best rooting results. Explants which subcultured to fresh medium after harvesting shoots
increased shoot regeneration up to six months.