Гормональная регуляция in vitro прорастающего мужского гаметофита петунии: участие актинового цитоскелета - Захарова, Е.В.; Воронков, А.С.; Коробогатова, И.В.; Ковалева, Л.В. (Фактори експериментальної еволюції організмів, 2010)
Ингибирование роста пыльцевых трубок петунии на среде культивирования в присутствии ингибитора полимеризации актина латрункулина Б сопровождалось резким (до нуля) падением эндогенного содержания ИУК, что свидетельствует о роли этого фитогормона в поддержании полярного роста мужского гаметофита. Інгібування росту пилкових трубок петунії на середовищі культивування в присутності інгібітору полімеризації актину латрункулина Б супроводжувалося різким (до нуля) падінням ендогенного змісту ІОК, що свідчить про роль цього фітогормону в підтримці полярного росту чоловічого гаметофіту. The inhibition of petunia pollen tube growth on the culture medium at presence of latrunculin B, inhibitor of actin polymerization, would be accompanied sharp (to zero) by falling of IAA contain that testifies to a role of this phytohormone in maintenance of polar growth of male gametophyte.