Влияние генотипа на экспрессивность мутации ey и некоторые адаптивно важные признаки Drosophila melanogaster Meig - Грачева, М.А.; Воробьева, Л.И. (Фактори експериментальної еволюції організмів, 2008)
При переведении мутации ey на генетический фон высокоинбредных линий НА
(низкоактивная), ВА (высокоактивная) и Oregon-R (дикий тип) Drosophila melanogaster
установлено резкое снижение экспрессивности мутантного фенотипа, а также
достоверное увеличение плодовитости, продолжительности жизни, по сравнению с
исходной аутбредной линией eyeless. При переведенні мутації ey на генетичне оточення ліній високоінбредних НА
(низькоактивна), ВА (високоактивна) та Oregon-R (дикий тип) Drosophila melanogaster
встановлено різке зниження експресивності мутантного фенотипу, а також вірогідне
збільшення плодючості, тривалості життя порівняно з аутбредною лінією eyeless. On genetic background of lines LA (low activity), HA (high activity), and Oregon-R
(wild type) Drosophila melanogaster expressivity of the ey mutation was shown to be far
lower than in original eyeless line. But in lines eyLA, eyHA, eyOr, fecundity, life span were
significantly higher compared with original eyeless lines.