Експресивність множинних форм деяких ферментів у тканинах рослин озимої пшениці з різними генами фотоперіодизму - Дьяченко, Л.Ф.; Тоцький, В.М.; Файт, В.І.; Топтіков, В.А. (Фактори експериментальної еволюції організмів, 2008)
Досліджували електрофоретичні спектри пероксидази, супероксиддисмутази, фенолоксидази, цитохромоксидази і естераз в листках пшениці сорту Миронівська 808 та її майже ізогенних по генах Ppd ліній. При загартуванні рослин в польових умовах домінантні гени Ppd-A1а та Ppd-B1а неоднаково впливали на зміни експресивності окремих ізоформ ферментів. Исследовали электрофоретические спектры пероксидазы, супероксиддисмутазы, фенолоксидазы, цитохромоксидазы и эстераз в листках линий пшеницы сорта Мироновская 808 и ее почти изогенных по генам Ppd линий. При закаливании растений в полевых условиях доминантные гены Ppd-A1а и Ppd-B1а по-разному влияли на изменения экспрессивности отдельных изоформ ферментов. The electrophoretic spectra of multiple molecular forms of peroxidase, superoxide desmutase, phenoloxidase, cytochromoxidase and esterase in winter Ppd nearisogenic lines of v. Mironovskaya 808 have been studied. During autumn vernalization in the field some isoforms of enzyme expression in nearisogenic lines differentiated from recurrent genotype.