Исследование типа адаптивной стратегии растений с разным типом репродукции в условиях хронического облучения - Крипка, А.; Зеленая, Л. (Фактори експериментальної еволюції організмів, 2008)
Исследован тип адаптивной стратегии у растений с разным типом репродукции:
Onagra biennis, Hypericum perforatum, Hieracium pilosella в условиях хронического
облучения. С помощью морфометрического и молекулярно-генетического анализа
показано, что повышение адаптивных свойств у таких растений как энотера (растение с
перекрестным опылением) и зверобой (факультативный апомикт) происходит за счет
увеличения диапазона генетической вариабельности. Досліджено тип адаптивної стратегії у рослин з різним типом репродукції
Onagra biennis, Hypericum perforatum, Hieracium pilosella в умовах хронічного
опромінення: За допомогою морфометрічеського і молекулярно-генетичного аналізу
показано, що підвищення адаптивних властивостей у таких рослин як енотера (рослина
з перехресним запиленням) і звіробій (факультативний апомікт) відбувається за
рахунок збільшення діапазону генетичної варіабельності. The type of adaptive strategy has been investigated among plants with different type
of reproduction: Onagra biennis, Hypericum perforatum, Hieracium pilosella under influence
of chronic irradiation. It has been shown using morphometric and molecular-genetic analysis,
that increasing of adaptive characteristics of such plants as enotera (plant with crosspollination)
and St.-John's wort (optional apomict) takes place due to the increasing of range
of genetic variability.