Індукція апоптичних змін у культурах клітин ссавців сумарним препаратом фга та його ізоформами - Кочубей, Т.О.; Півень, О.О.; Андрієнко, В.І.; Карпова, І.С.; Лукаш, Л.Л. (Фактори експериментальної еволюції організмів, 2010)
Показано принципово різний вплив на індукцію апоптозу у культурі клітин
китайського хом’ячка та раку гортані людини сумарним препаратом ФГА та його
ізоформами. У дослідженій нами концентрації усі білки достовірно підвищували
частоту апоптозних клітин на рівніз МННГ. Також виявлено певні відмінності активності ізолектинів та ФГА. Показано принципиально различное влияние на индукцию апоптоза в культуре
клеток китайского хомячка и рака гортани человека суммарным препаратом ФГА и
его изоформами. В исследованной нами концентрации все белки достоверно повышали частоту апоптоза в клетках на уровне с МННГ. Также выявлены определенные различия активности изолектинов и ФГА Р. It was shown different effects on the apoptosis induction in the culture of Chinese
hamster and human cancer cells by total preparation PHA and its isoforms. In studied
concentration all proteins increased the frequency of apoptosis cells comparable with MNNH.
Also revealed some differences of isolectins and PHA P activity