Використання генетико-біотехнологічних методів оцінки функціонального стану ооцитів корів і свиней in vitro - Остаповець, Л.І.; Троцький, П.А. (Фактори експериментальної еволюції організмів, 2010)
Наведено результати експериментальних досліджень використання сучасних
генетико-біотехнологічних методів оцінки якості гамет. Встановлено, що
використання цитогенетичного методу оцінки дозволяє встановити ступінь
мейотичної зрілості деконсервованих і прокультивованих гамет корів та закономірності перебігу мейозу в ооцитах свиней при дозріванні in vitro. Приведены результаты экспериментальных исследований использования
современных генетико-биотехнологических методов оценки качества гамет.
Установлено, что использование цитогенетического метода оценки позволяет
установить степень мейотического созревания деконсервированых и прокультивированых гамет коров и закономерности прохождения мейоза в ооцитах свиней при
созревании in vitro The results of experimental researches the use of modern genetic-biotechnological
methods estimation of quality gamets are resulted. It is set that the use of cytogenetics
method estimation allows to set the degree of meiotic maturing of frozen-thawed and
maturation gamets cows and mechanism passing of meiosis of porcine oocytes during
maturation in vitro.