Експресія химерних генів fbpb::gfp та fbpB(ΔTMD)::gfp в рослинах Nicotiana tabacum та Nicotiana benthamiana - Василенко, М.Ю.; Нітовська, І.О.; Кучук, М.М.; Кучук, М.В. (Фактори експериментальної еволюції організмів, 2010)
Cтворено дві векторні конструкції для агробактеріальної трансформації рослин,
які містять химерні послідовності генів fbpB та fbpB(ΔTMD) туберкульозної
мікобактерії, поєднаних з маркерним геном gfp. Проведено генетичну трансформацію N.tabacum та N.benthamiana за допомогою агробактерії, в наслідок якої
отримано ряд стабільних трансгенних ліній. Також детектовано транзієнтну експресію химерного білку Ag85B(ΔTMD)::GFP в інфільтрованих листах N.benthamiana, яку частково охарактеризовано за допомогою цитологічних та біохімічних
методів. Создано две векторные конструкции для агробактериальной трансформации
растений, которые содержат последовательности генов fbpB и fbpB(ΔTMD) туберкулезной микобактерии, соединенных с маркерным геном gfp. Проведена генетическая
трансформация N.tabacum та N.benthamiana при помощи агробактерии, в результате
которой получено ряд стабильных трансгенных линий. Также детектирована транзиентная экспрессия химерного белка Ag85B(ΔTMD)::GFP в инфильтрированных
листьях N.benthamiana, которую частично охарактеризовали при помощи цитологических и биохимических методов. Two vector constructs have been created for agrobacterial transformation. Vectors
are possessed chimerical sequences of fbpB and fbpB(ΔTMD) genes which fused with
marker gfp gene. Genetic transformation of N.tabacum and N.benthamiana has been
performed by agrobacterium-mediated method. Stable transgenic lines were selected and
transient expression of chimerical Ag85B(ΔTMD)::GFP protein was observed and partially
characterized by cytological and biochemical methods.