Леся Українка і Ольга Кобилянська: діалог культур (на матеріалі епістолярію письменниць) - Баран, Є. (Інститут літератури ім. Т.Г. Шевченка НАН України, 2007)
Аналізується „духовна міра порозуміння” Лесі Українки та Ольги Кобилянської крізь призму їхнього листування та загальних правил епістолярної культури кінця ХІХ – початку ХХ ст. The “mental degree of comprehension” between the writers Lesya Ukrainka and Olha Kobylyanska is analized through their correspondence and general rules of epistolary culture in XIX – XXth centuries.