Биотехнологические приемы клонального микроразмножения перспективных сортов Begonia riger elatior - Иванова, Н.Н.; Митрофанова, И.В.; Митрофанова, О.В. (Фактори експериментальної еволюції організмів, 2010)
На основі даних досліджень показано можливість одержання регенерантів
п’яти сортів B. riger elatior. Визначені оптимальні концентрації регуляторів росту
в поживному середовищі, фізічни фактори культивування, що впливають на процеси
регенерації рослин. Вивчені умови утворення коренів у мікророзеток in vitro і
адаптації рослин in vivo. На основе данных исследований показана возможность получения регенерантов пяти сортов B. riger elatior. Определены оптимальные концентрации регуляторов
роста в питательной среде, физические условия культивирования, влияющие на
процессы регенерации растений. Изучены условия укоренения микророзеток in vitro
и адаптации растений in vivo. The possibility of regenerants obtaining from 5 cultivars of B. riger elatior has been
shown on the base of researches’ data. The optimal concentrations of growth regulators in
culture medium, physical factors of cultivations, influenced on the process of plants
regeneration have been determined. The conditions of microrosettes rooting in vitro and
plants adaptation in vivo have been studied