Оптимизация условий Agrobacterium-опосредованной трансформации инбредных линий подсолнечника - Комисаренко, А.Г.; Михальская, С.И.; Моргун, Б.В.; Мужановская, О.В.; Кочетов, А.В.; Тищенко, Е.Н. (Фактори експериментальної еволюції організмів, 2010)
Показано, что эффективность Agrobacterium — опосредованной трансформации подсолнечника (Helianthus annuus L.) штаммом LBA 4404, содержащим вектор рВi2E с антисмысловым супрессором гена пролиндегидрогеназы и селективным геном nptII, определяется комбинацией ультразвука, бактерицидного и селективного агента, а также последовательностью их действия. Оптимальным является вариант, когда селекция проводится после индукции регенерации побегов и инокуляции совместно с ультразвуковой обработкой. Встановлено, що ефективність Agrobacterium — опосередкованої трансформації соняшника (Helianthus annuus L.) штамом LBA 4404, який містить вектор
рВi2E з антисмисловим супресором гена проліндегідрогенази та селективним геном
nptII, визначається комбінацією ультразвука, бактерицидного і селективного агенту,
а також послідовності їх дії. Оптимальним є варіант, коли селекція проводиться
після індукції регенерації пагонів та інокуляції сумісно з ультразвуковою обробкою. The effectiveness of Agrobacterium mediated transformation of sunflower (Helianthus annuus L.) by LBA 4404, which harbour рВi2E vector with antisence suppression
for proline dehydrogenase gene and nptII, are determined by combination of sonication,
bacterial and selective agent as well as sequence their action. Optimal is variant, when
selection is conducted after regeneration induction and inoculation with sonication.