Доповнення до флори північного узбережжя Азовського моря - Бойко, Г.В.; Коломійчук, В.П. (Український ботанічний журнал, 2015)
Наведено повідомлення про знахідки нових і малопоширених для північної частини берегової зони Азовського моря адвентивних (Alcea rosea L., Amaranthus hypochondriacus L., Artemisia annua L., Catalpa bignonioides Walter, Celtis occidentalis L., Coreopsis tinctoria Nutt., Datura inoxia Mill., Dryopteris cristata (L.) A. Gray, Gaillardia х grandiflora hort. ex Van Houtte, Grindellia squarrosa (Pursh.) Dunal, Lycopersicon esculentum Mill., Parthenocissus quinquefolia (L.) Planch., Petrosedum reflexum (L.) Grulich, Petunia і atkinsiana (Sweet) D. Don ex W.H. Baxter, Persica vulgaris Mill., Reynoutria japonica Houtt., Syringa vulgaris L., Vitis vinifera L., Xanthium ripicola Holub, Xanthoxalis corniculata (L.) Small) та раритетного (Glaucium flavum Crantz.) видів рослин. Наведено характеристику їх місцезростань. Сообщается о находках новых и малораспространенных для северной части береговой зоны Азовского моря адвентивных (Alcea rosea L., Amaranthus
hypochondriacus L., Artemisia annua L., Catalpa bignonioides
Walter, Celtis occidentalis L., Coreopsis tinctoria Nutt., Datura
inoxia Mill., Dryopteris cristata (L.) A. Gray, Gaillardia
× grandiflora hort. ex Van Houtte, Grindellia squarrosa
(Pursh.) Dunal, Lycopersicon esculentum Mill., Parthenocissus
quinquefolia (L.) Planch., Petrosedum reflexum (L.) Grulich,
Petunia × atkinsiana (Sweet) D. Don ex W.H. Baxter, Persica
vulgaris Mill., Reynoutria japonica Houtt., Syringa vulgaris L.,
Vitis vinifera L., Xanthium ripicola Holub, Xanthoxalis
corniculata (L.) Small) и раритетного (Glaucium flavum
Crantz.) видов растений. Приведена характеристика их
местопроизрастаний. New and uncommon for the northern coast of the Sea
of Azov alien plant species (Alcea rosea L., Amaranthus
hypochondriacus L., Artemisia annua L., Catalpa bignonioides
Walter, Celtis occidentalis L., Coreopsis tinctoria Nutt., Datura
inoxia Mill., Dryopteris cristata (L.) A. Gray, Gaillardia ×
grandiflora hort. ex Van Houtte, Grindellia squarrosa (Pursh.)
Dunal, Lycopersicon esculentum Mill., Parthenocissus
quinquefolia (L.) Planch., Petrosedum reflexum (L.) Grulich,
Petunia × atkinsiana (Sweet) D. Don ex W.H. Baxter, Persica
vulgaris Mill., Reynoutria japonica Houtt., Syringa vulgaris L.,
Vitis vinifera L., Xanthium ripicola Holub, Xanthoxalis
corniculata (L.) Small) and a rare species (Glaucium flavum
Crantz.) are reported. The characteristics of their habitats are
provided.