„Кам’яна душа” Івана Франка і „Камінний господар” Лесі Українки - Сулима, М. (Інститут літератури ім. Т.Г. Шевченка НАН України, 2007)
У порівняльному аспекті розглянуто драматичні твори Івана Франка та Лесі Українки. Акцент зроблено на дослідженні феномену „окаменіння” людської душі, який цікавив обох письменників. The drama creations of Ivan Franko and Lesya Ukrainka through the comparison aspect were scrutinized. The accent was made on the investigation of the phenomenon “fossilization” of the human soul, which was interesting for both writers.