Экспрессия факторов патогенности как адаптивная реакция у бактерий - Шилина, Ю.В.; Гуща, Н.И.; Дяченко, А.И.; Моложавая, О.С.; Овсянникова, Л.Г.; Дмитриев, А.П. (Фактори експериментальної еволюції організмів, 2008)
В обзоре рассмотрены механизмы экспрессии факторов патогенности с точки зрения адаптивного ответа бактерий и роль SOS-cистемы репарации в этих процессах. В качестве примеров приведены механизмы экспрессии таких факторов вирулентности, как пектинлиаза, липополисахарид и пиоцианин. В огляді розглянуто механізми експресії факторів патогенності з точки зору адаптивної відповіді бактерій та роль SOS-cистеми репарації в цих процесах. В якості прикладів наведені механізми експресії таких факторів вірулентності, як пектинліаза, ліпополісахарид та піоцианін. The mechanisms of pathogenicity factors expression are considered from the point of view the adaptive answer of bacteria and role of SOS-repair system in these processes. For examples the mechanisms of expression of such factors of virulence, as pectinlyase, lipopolysaccharide and pyocianine are examined.