Молекулярно-генетичний поліморфізм сортів озимої м’якої пшениці - Радченко, О.М. (Фактори експериментальної еволюції організмів, 2008)
Проведено вивчення молекулярно-генетичного поліморфізму нових сортів озимої
м’якої пшениці селекції Інституту фізіології рослин і генетики НАН України та інших
селекційних установ за допомогою мікросателітного аналізу. Електрофоретичні
спектри фрагментів SSR-маркерів є унікальні для сортової ідентифікації пшениці. Проведено изучение молекулярно-генетического полиморфизма новых сортов озимой
мягкой пшеницы селекции Института физиологии растений и генетики НАН Украины
и других селекционных центров с применением микросателлитного анализа.
Электрофоретические спектры фрагментов SSR-маркеров являются уникальными для
сортовой идентификации пшеницы. Using the microsatellite analysis the genetics polymorphism in new varieties of winter soft
wheat in Institute of physiology of plants and genetics, National Academy Sciences of
Ukraine has been studied. Patters SSR-amplicons give the characteristic of a level that allow
to high-quality identification wheat.