Мова віщих знаків у стилі Лесі Українки та Ліни Костенко - Бідюк, О. (Інститут літератури ім. Т.Г. Шевченка НАН України, 2007)
Здійснено спробу дослідження особливостей символічної мови віщувань у творчості Лесі Українки та Ліни Костенко. Авторка намагалась розкодувати віщі знаки-символи, з’ясувати їх значення та характерні риси, використовуючи метод психоаналізу. The article is devoted to the trying of investigation the particularities of the symbol language of predictions in the literary works of Lesya Ukrainka and Lina Kostenko. The author wants to find out the prophetic signsymbols, their importance and main features according to the psychoanalytical method.