Аналіз ефективності використання регіонального реєстру природжених вад розвитку серед новонароджених у пологових закладах львівської області для удосконалення медико-генетичного консультування населення - Геник-Березовська, С.О. (Фактори експериментальної еволюції організмів, 2008)
Проведено аналіз пренатальних факторів ризику у жінок, які народили дітей із
природженими вадами розвитку у м.Львові та Львівській області за 2002-2007 рр.
Виявлено статистично вірогідну різницю (Р<0,05) по мертвонародженнях (3,4%) у
матерів досліджуваної групи порівняно із жінками контрольної групи (0,27%). Проведен анализ пренатальных факторов риска у женщин, родивших детей с
врожденными пороками развития в г. Львове и Львовской области за 2002-2007 гг.
Выявлено статистически значимую разницу (Р<0,05) по мертворождениях (3,4%) у
матерей исследуемой группы сравнительно с женщинами контрольной группы (0,27%). The analysis of prenatal risks factors among womens, which gave birth to newborns
with congenital malformations in Lviv and Lviv district during 2002-2007 was carried out.
The statistically significant increase (Р<0,05) in stillborns (3,4%) among mothers of
examined group comparatively to control group (0,27%) was revealed.